9 redeneren om vandaag nog te starten met jonge professionals

Gemotiveerd

Young professionals, zijn bijzonder gemotiveerd om aan hun ‘eerste baan’ te beginnen. Als gevolg hiervan werken zij hard, willen ze zich bewijzen en zijn ze bereid om te investeren in hun carrière. Young professionals nemen een hoop enthousiasme mee.  


Flexibeler

Young professionals kijken veelal vanwege het ontbreken van de verantwoordelijkheid voor een gezin, anders naar werktijden dan de wat meer erevaren kandidaten van eind twintig/begin dertig.


Stuurbaar

Iemand die net uit de schoolbanken komt, heeft nog niet eerder een full-time baan gehad, en daardoor ook nog geen werkroutines, gewoontes of verwachtingen opgebouwd. Een groot voordeel van Young professionals is daardoor dat zij nog makkelijk te managen zijn en te kneden tot je ideale medewerker. Hun gebrek aan ervaring is in dit geval juist een voordeel, omdat ze minder "vastgeroest" zijn in hun patronen en gewoontes. 


Willen heel graag leren

Net  afgestudeerde professionals komen uit een omgeving waarin informatie opname en probleemoplossing centraal staan. Zonder het te weten zitten zij daardoor in een routine van zelfmotivatie en persoonlijke ontwikkeling. Dankzij deze kwaliteiten kan een starter in een kort tijdsbestek veel nieuwe informatie opnemen, verwerken en toepassen. De ideale basis om een vliegende start te maken bij je organisatie. 


Doorgroeimogelijkheden

Door vandaag een hoogopgeleide starter aan te nemen, haal je de specialisten en managers van morgen in huis. Het geeft je bovendien de kans om, op termijn, belangrijke posities in je bedrijf in te vullen met medewerkers die je organisatie al door en door kennen. Het zorgt voor continuïteit in je organisatie en voorkomt inwerkperiodes voor deze cruciale posities.


Balans in je organisatie

De samenleving vergrijst, en daardoor ook het personeelsbestand van veel werkgevers. Het is een uitdaging om de productiviteit van medewerkers uit dit disruptieve tijdperk op peil te houden, en hun waarde voor de organisatie hoog te houden. Kies je voor Young professionals, dan geef je ervaren medewerkers de kans om hun kennis over te dragen, zich waardevol te blijven voelen en om belangrijke kennis voor je organisatie te behouden. De aangenomen jonge medewerkers zorgen bovendien voor een betere balans in de leeftijdsopbouw van je medewerkersbestand.


Digitaal onderlegd

Recent afgestudeerden zijn opgegroeid in een digitaal tijdperk. Als gevolg hiervan hebben zij een natuurlijk begrip van alles dat digitaal is. Vergeet dus lange leertijd, Young professionals maken zich de technische en IT toepassingen van je organisatie snel eigen.


Rendement

Indien (vaste) personeelskosten een rol spelen of formatieve belemmeringen, dan vormt een starter van Ywork ook financieel gezien een bijzonder interessante optie. Bovendien leveren Young professionals door hun motivatie en inzet een hoger rendement.


Verfrissend

Niet geremd door enige werk- en levenservaring weet jong talent groot te denken. Hun naïviteit werkt wat dat betreft in hun voordeel en helpt Young professionals om out-of-the-box te denken en om problemen vanuit een ander perspectief te bekijken dan hun meer ervaren collega’s. Met verfrissende ideeën tot resultaat.