Migrerende baggeraar

ICT Migratietrajecten blijven ondanks de financiële crisis actueel. Leveranciers dwingen hun klanten simpelweg door het stopzetten van ondersteuning op oudere systemen. De standaard werkplek, zoals vaak nog uitgerust uitgerust met Windows XP en Office XP, moet worden getransformeerd in een nieuwe werkplek gebaseerd op de laatste technieken.

Begin oktober is Aresz gestart bij een nieuwe opdrachtgever, een oer-Nederlandse baggeraar. Zij staan aan de vooravond van een grote migratie. De huidige werkplek wordt getransformeerd naar een nieuwe werkplek gebaseerd op Windows 7 met Office 2010. Weer helemaal bij de tijd, maar dit betekent dat ook circa 30% van de geïnstalleerde PC's en laptops moet worden vervangen door nieuwe hardware. Tot slot moet ook het rekencentrum een flinke upgrade krijgen. Al met al een flinke gedwongen operatie.

Een van de grote uitdaging bij deze internationaal opererende baggeraar is de geografische diversiteit van de werkplekken. Naast Nederland moeten ook Rio de Janeiro, Australië en alles daar tussenin worden aangepakt. Om het reizen te beperken en de risico's te minimaliseren krijgt de logistiek een belangrijke plaats in het project ; wie gaat waar naar toe? Hebben we dan ook al de beschikking over de te vervangen PC's op locatie? Hoe zorg ik ervoor dat we alle locaties aandoen met zo weinig mogelijk trips die ook weer niet te lang duren? En uiteraard..hoe kunnen we daarbij de kosten zo laag mogelijk houden? Een prachtige uitdaging waarbij we uiteraard gaan voor een optimaal resultaat.