Digitalisering rechtspraak kan alleen agile

rechtspraak.jpg

De Rechtspraak werkt Agile. De enige manier om hét grote strategische programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) succesvol te kunnen realiseren. Met een groep ontwerpers, bouwers en testers die in multidisciplinaire teams samenwerken aan één doelstelling: de digitalisering van de rechtspraak.

De rechtspraak in Nederland verandert ingrijpend de komende jaren. Het veelomvattende verander- en moderniseringsprogramma KEI moet de rechtspraak toegankelijker en begrijpelijker maken door middel van innovatie en digitalisering. Hiertoe dient de ICT van de rechtspraak volledig te worden vernieuwd

Onze collega Henri Peters is Programmamanager KEI-IT bij De Rechtspraak. Samen met Frank Kist en Irene Tiepel schreef hij dit artikel voor iBestuur.