#41

🤔 “I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed” sprak Martin Luther King op 28 augustus 1963. 24 jaar later brengt Microsoft in 1987 Powerpoint op de markt. Hoe zou het zijn gelopen als Martin Luther King de beschikking over Powerpoint zou hebben gehad?

🚗 Een mooi verhaal over de transitie van Ops naar DevOps bij Leaseweb.

❄ Getipt door een van de beste informatie analisten die ik ken. Het Cynefin-framework onderscheidt vijf verschillende contexten die vragen om ander gedrag. Als we de context waarbinnen we werken in organisaties beter begrijpen, kunnen we succesvolle manieren identificeren om organisaties te veranderen. De bedenker Dave Snowden legt het framework hier uit.

🇺🇸 Ben Tiggelaar interviewde eind september oud-president Barack Obama. Dit zijn de zeven belangrijkste lessen uit het gesprek.

🇩🇪 In Duitsland is er voor de tweede keer in korte tijd een asielzoeker uitgezet omdat een belangrijke fax te laat binnenkwam. In Nederland worden asielzaken inmiddels digitaal afgehandeld.

🔥 Het lijkt wel een epidemie. Er zitten zo veel jonge mensen thuis met een burn-out, dat eigenlijk iedereen tussen de 20 en 30 wel iemand kent die er last van heeft. Thijs Launspach vertelt je in dit college niet alleen waarom zo veel jonge mensen uitvallen, maar legt ook uit wat we daaraan kunnen doen.