#43

🖥 Het is soms niet meer bij te houden hoe snel de ontwikkelingen en innovaties bij digitale werkplekken gaan. Daarom is het belangrijk om altijd één oog op de toekomst te richten. De belangrijkste trends voor 2019 staan hier voor jou op een rij. Doe er je voordeel mee! 

🏢 Welke kantoortijger droomt er niet van: nooit meer in de file, zélf bepalen waar je werkt en nooit meer naar een overbodige vergadering. Japke-d. Bouma hoorde over een bedrijf waar niemand op kantoor werkt. Ze belde de sales-directeur, thuis, in Londen.

🍀 Wat is beter? Geluk of wijsheid? Moeten we vertrouwen op onze gevoelens of onze kansen berekenen? In deze TED talk leren we van professioneel pokerspeelster Liv Boeree drie lessen over het nemen van besluiten.

🎓 Talentontwikkeling is een hot onderwerp! De economie draait op volle toeren en er heerst krapte op de arbeidsmarkt. Talentmanagement en het aantrekken en ontwikkelen van medewerkers is topprioriteit en staat bij veel bedrijven bovenaan op de HR-agenda. In deze blog beschrijft Sanne Müskens de meest opvallende trends op het gebied van talentontwikkeling.

🚑 Er komen minder en kleinere ziekenhuizen, grote internationale techreuzen nemen binnen 10 jaar minimaal 20% van de ziekenhuiszorg in Nederland over en ziekenhuispersoneel werkt dan minstens 1 dag per week buiten de muren van het ziekenhuis. Dat zijn enkele conclusies uit een onderzoek door Morgens naar de ziekenhuiszorg over 10 jaar. Vergeet niet ook het uitgebreid onderzoek te downloaden vanaf de site!

🤖 Robotrechters? Professor Corien Prins is hoogleraar Rechten aan Tilburg University en geeft o.a. antwoord op de vraag: “Zijn de dagen van de menselijke rechters geteld?”