#46

馃 Zijn we zelf eigenlijk wel in control bij het nemen van onze beslissingen. Dan Ariely laat in deze TED-talk zien dat we minder rationeel zijn, dan we misschien denken. Of hopen.

馃暀 Jeff Bezos organiseert zijn meest belangrijke meetings 鈥檚 ochtends v贸贸r 10 uur!  En jij zou dat ook moeten doen. Simpelweg een paar uurtjes eerder beginnen om je volle agenda weg te poetsen is overigens geen oplossing! Genoeg slapen is namelijk 茅茅n van de 3 randvoorwaarden.

馃摶 In de podcast Ik weet het ook niet is in aflevering 034 Rick Pastoor te gast. Hij heeft een boek geschreven over simmer werken. Hoe wordt je de baas over je mailbox, hoe zet je je agenda in voor minder stress en hoe onthoud je dingen beter? Het boek komt pas in januari uit, pre-order plaatsen kan vandaag al. En om alvast warm te draaien: luister dan nu naar de podcast met Rick en Jelmer!

馃摎 Decennialang riepen bedrijven zo hard mogelijk hoe goed ze waren. Daarna begon het tijdperk van storytelling, waarin emotionele voorbeelden van klanten het werk moesten doen. Al gauw raakte de markt overstroomd met dit soort verhalen, dus men moest gauw op zoek naar iets nieuws om op te vallen. Kritisch vermogen zou zo maar eens de nieuwe hype kunnen worden, 谩ls bedrijven daar de ballen voor hebben.

鈿斤笍 Het Nederlands elftal lijkt weer op de goede weg te zijn, maar we komen ook van ver. Kijk eens naar deze interessante presentatie door Louis Van Gaal - vol zelfspot - over het zien van kansen en het hebben van een visie. Deze presentatie werd overigens gegeven aan ondernemers vlak voordat het WK 2014 in Brazili毛 begon en Nederland nog de halve finales haalde.

馃攳 Agile in complexe omgevingen鈥. McKinsey spreekt zich uit. en lees dan ook even dit stukje over de botsende relatie tussen Agile en 鈥楪ood Design鈥

馃 Dan dit interessante ie artikel van Ivo Slabbers over de hoe van Digitale Transformatie. Ivo beschrijft hoe je op een succesvolle manier de digitale transformatie inzet door oog te hebben voor de behoeften van een veranderende maatschappij. En guess what? Het is eigenlijk net zo eenvoudig als het bestellen van een goeie pizza!

馃憡 Samenwerken met anderen is en blijft moeilijk. Wie een team leidt of zelf in een team werkt, heeft af te rekenen met botsende persoonlijkheden en ambities, onbegrip, moeilijke communicatie en ga zo maar door. Zo bouw je aan je dreamteam.