#30

🦖 Gewoontes bevragen levert niet alleen efficiëntie op, maar ook een radicaal andere kijk op werk, stelt filosoof Karim Benammar. ‘De dingen die we niet kunnen veranderen, houden ons bezig, terwijl we de structuren die we zelf hebben geschapen niet aan willen passen uit gewoonte.’ Veel gewoontes op de werkvloer zijn gebaseerd op eeuwenoude aannames. Doorbreek de gewoonte. Nu.

🔫 Sasha Baron Cohen zet Amerika te kijk. Waarom leraren bewapenen, zoals de National Rifle Association wil, als je dat ook met leerlingen kunt doen? Morad lanceert het programma ‘Kinderguardians’, en krijgt de activist Philip Van Cleave zover in een kindvriendelijk reclamefilmpje wapens aan te prijzen die verstopt zitten in knuffeldieren.  Heerlijke zelfspot. Je kijkt, Je gelooft het niet, maar alleen Cohen is acteur in deze zotte spot. Filmpje

📊 Hoe bouw je een high-performance organisatie? Simpel, vergroot het vertrouwen. Nou ja simpel. In dit artikel krijg je in ieder geval 8 tips.

🏉 Agile adviesbureaus schieten nog steeds als paddestoelen uit de grond. Maar het tegengeluid wordt ook steeds sterker. Is Agile op zijn retour? Dat denk ik niet, maar als organisatie denken dat haar wendbaarheid toeneemt door SCRUM of SAFe te implementeren, dan kom je van een koude kermis thuis.

Ik ga een paar weekjes op vakantie. De volgende nieuwsmail verschijnt daarom pas over drie weken weer in je mailbox. Reageren? Of heb je tips voor de volgende nieuwsmail? Ik hoor het graag.