#37

Allereerst bedankt  voor alle tips die ik sinds de vorige editie van jullie heb gekregen. De winnaar met meest waardevolle tip had ik een boek van David Marquet beloofd. De winnaar is Michael Bres van Axis into Management. Nu weet ik zeker dat hij het boek van Marquet al heeft gelezen, dus ik ga hem komende week nog even verrassen met iets anders.

🎯 Hoe werken teams samen aan succes? Charles Duhigg, schrijver van o.a. het boek Slimmer, sneller, beter kijkt naar SNL en Google en legt het ons haarfijn uit. Hoe? In een filmpje van 3 minuten.

🕷 Het gaat goed met Nederland. Het aantal banen neemt toe en we zijn allemaal op zoek naar nieuwe collega’s. Hoe het niet moet: Jeukwoorden in vacatureteksten.

👲 Waarom bij gedragsverandering trainen, teambuilding en kernwaarden niet werken. Organisatiecultuur is niet aan te leren. 

👾 Kijk allemaal nog eens een keer naar de moderne klassieker The Matrix. Leven we in een droomwereld? Of niet. Geïnspireerd door Descartes bespreekt Leon Geerdink het probleem dat we niet zeker lijken te kunnen weten dat onze ervaring zich niet in een droomwereld afspeelt of door een kwaadaardig demon veroorzaakt wordt. Leven we in een computerspel?

⏱ Wil je je persoonlijke productiviteit vergroten?Hoeveel tijd mag je investeren om je routines te verbeteren? Deze handige tabel bespaart je in ieder geval tijd om dit uit te rekenen,

🎧 Een uitgebreid interview met Daniel Ek, de CEO van Spotify, over o.a. doelgericht werken, ruimte voor creativiteit, de (on)zin van cultuur 

✍️ Tijdens vergaderingen maak ik aantekeningen. Dat hoort. De afgelopen jaren is mijn notitie methode flink veranderd en deze zal waarschijnlijk ook nog wel  en paar keer veranderen. Ik leer vooral door te kijken en te lezen hoe andere mensen hun aantekeningen organiseren.  Deze week stuitte ik ook nog op op dit filmpje over een verbetering van de Cornell methode…. het geeft mij wel inspiratie om mijn eigen methode nog eens onder de loep te nemen.