#1902

5️⃣ Verschillen tussen Agile Transformation en Agile Adoption lees je in dit artikel van Anthony Mesino. Nou ben ik niet zo’n definitie-purist, maar het artikel is nog steeds interessant en gaf mij weer wat nieuwe inzichten.

🎾 Agile…. Ik ben niet principieel vóór of tegen, maar het is soms wel goed om te beseffen dat er op dit moment geen bewijs is dat Agile projecten in gelijke situaties meer resultaat leveren.  Kies dus vooral bewust bij je volgende project. Agile wordt over het algemeen vaak wel leuker gevonden. En leuk is ook dit korte artikel van Richard Engelfriet. Lezen, dan weet je meteen waarom er een tennisbal bij dit item staan.


🥳 Wie wil er nou niet gelukkig zijn? Maar wat is werkgeluk? Ben Tiggerlaar legt in dit korte artikel het PERK model uit. En als je hier meer over wil lezen kun op de site van Berkeley meer lezen kijken.

🍫 Hoe het chocolade fabriekje Tony Chocolonely door het adviesbureau Accenture in de blockchain werd geketend - excuus voor deze flauwe woordgrap.  Er zitten zoveel consultancy en technologie lessen in dit mooi geschreven artikel, echt even lezen.

🌍 De wereldkaart is ongemerkt bijzonder. En dan doel ik op de Mercator weergave die iedereen kent. Door de bolling van de aarde zijn de verhoudingen niet correct. Op de website The True Size Of kun je op een interactieve landen met elkaar vergelijken. Wist je bijvoorbeeld dat Madagaskar veel groter is dan Zweden?


🎲 Bij een marketingbedrijf uit Maassluis, besloot het personeel gezamenlijk in een vergadering welke collega moest worden ontslagen. Iedereen schreef de naam van een collega op een post-it. Degenen met de meeste ‘stemmen’ vlogen eruit.


💌 Gebruik jij ook altijd dezelfde tekst om je mailtjes af te sluiten? “Met vriendelijke groet” bijvoorbeeld? Elk mailtje op exact dezelfde manier afsluiten is lomp. Tenminste, dat vindt Jasper van Kijk.