#1903

📊 Het is maar hoe je het bekijkt, maar op deze 6 punten is de wereld is er de afgelopen twee eeuwen flink op vooruit gegaan.

🙇‍♂️ Solliciteren is een uitdaging – niet alleen voor de sollicitant, ook voor de werkgever. Iedereen heeft onbewuste associaties bij bepaalde groepen en we kiezen als nieuwe collega toch graag iemand die op onszelf lijkt, waarmee we mogelijk de beste kandidaat mislopen. Dit kun je er als werkgever tegen doen.

🍽 De persoon aan het hoofd van de vergadertafel is de leider van het gesprek, tenzij deze met zijn rug naar de deur zit. Dat maakt hem of haar immers kwetsbaar voor 'aanvallen' van achteren. De plaats aan tafel kies je strategisch. Dus ook thuis. Vaak wordt een kind aan de kop van de tafel gezet. “Dat is een praktische keuze, het is namelijk makkelijker met eten geven”, zegt familiecoach Miriam van Kreij. “Maar dat is de voorzittersplek, en daarmee geef je onbewust een koppositie of de prinsessenplek aan je kind.” Bekijk vooral de video even op deze pagina.

👩🏻‍💻 Op vakantie of voor zaken in het buitenland? Met de handige app Tripmode kun voorkomen dat je macbook of windows laptop ongewenst je databundel leeg maakt.

📖 Het is best gek dat we nog nooit écht hebben leren werken. Het boek GRIP van Rick Pastoor is echt een aanrader! Rick legt je stap voor stap uit hoe je slimmer werkt voor meer rust en ruimte in je hoofd.

🎨 Minder en korter vergaderen én de informatie krijgen die iedereen nodig heeft. Dat is het idee achter een Obeya. In deze centrale ruimte hangen alle targets, strategieën, korte- en langetermijndoelen voor iedereen zichtbaar aan de muur. Dat werkt niet alleen efficiënt, het levert vaak ook nieuwe ideeën op.


👶 Vier redenen waarom Agile wel werkt en één excuus waarom het niet werkt.

👾 Spelen jouw kinderen, neefjes, nichtjes ook Fortnite? Vergis je dan niet. Fortnite is geen spelletje. Het is een digitale ontmoetingsplaats waar meer dan 50 miljoen actieve bewoners elkaar dagelijks ontmoeten.