#1904

🎧 Vorige week schreef ik over het boek GRIP van Rick Pastoor. Vanaf deze week kun je ook de podcast Hoe krijg je het voor elkaar van Reinier Ladan beluisteren. Hij interviewt in dit eerste seizoen Rick over zijn nieuwe boek.

πŸ”’ Goed nieuws voor ZZP-ers. Vanaf 1 januari 2020 krijgen ze een BTW-nummer dat geen koppeling meerheeft met hun persoonlijke -BSN-nummer.

➐ We hebben er allemaal last van. Tenminste dat hoop ik, want dan ben ik niet de enige. Uitstelgedrag.  Lees dan nu 7 manieren om uitstelgedrag aan te pakken. En lees het nu meteen!

πŸ… Leuke manier om kennis te delen! Tanja van den Akker trapt de ForsaAdvies challenge af door haar gouden tip voor projectmanagement met jou te delen. Ik kende haar tip als Eat a frog in the morning van Mark Twain.

πŸ’ Heb je die 7 tips over uitstelgedrag nog steeds niet gelezen? ⬆ Dan heb je dus echt last van uitstelgedrag. Nog een keer dan. Nu lezen. Geen zin om te lezen? Kijk dan naar Inside the mind of a master procastinator van Tim Urban.

πŸ”‹ Het continu aanpassen aan veranderende omstandigheden is zeker niet voor elke medewerker of elke organisatie weggelegd. Erik van Engelen en Joanne Zwueste delen hun lessen van twee jaar ’agile’ bij Eneco.


Positieve feedback over mijn apptip van vorige week. Daarom vanaf nu een nieuwe rubriek. Of eigenlijk, de eerste rubriek. Apptip van de week.


πŸ”” Apptip van de week: Gebruik je een Macbook of iMac. Installeer dan Magnet. Een superhandig app om je applicaties snel en eenvoudig te ordenen over je scherm.