1907

🙇‍♂️ Wie wil er nou niet intelligent zijn? Of op zijn minst intelligent overkomen. Knoop deze 7 uitdrukkingen die je dan nooit meer mag zeggen goed in je oren.

⏲ Wordt productiever door je dagen meer te timeboxen of maak het werk voor jezelf simpeler.

✈️ Een indrukwekkend staaltje plannen en organiseren. Even een Boeing 747  over 17 sloten, 15 weilanden en de A9 verplaatsen. “Waar zijn we aan begonnen” dacht de directeur van Corendon de avond vóór de grote verhuizing.

🚃 Zit jouw organisatie ook in een Agile transitie? Gingen jullie voortvarend van start, maar liep de boel vast toen het allemaal wat grootschaliger werd? Dan herken je vast deze mooie beeldspraak: “We are building a train, but ignoring the track?”

🏛 Het kabinet Rutte-III zet stevig in op digitalisering van de overheid. Het urgentiegevoel daarbij is groot. Maar hoe doet Nederland het eigenlijk vergeleken met de koploper en een achterhoedespeler? Wat kan Nederland daarvan leren en wat kunnen organisaties daarmee? En wat zijn eigenlijk succesfactoren voor het omgaan met digitalisering? Waar staat de Nederlandse digitale overheid volgens Erik Boerma, Mark Elstgeest en Laura Steenbrink?

👨‍⚕️Managers weg, autonomie terug. Toen thuiszorgorganisatie Buurtzorg zelfsturing introduceerde, volgden veel bedrijven dat voorbeeld. Zo ook thuiszorgorganisatie Cordaan. Maar was dat nou wel zo’n goed idee? Het korte antwoord: nee. Maar lees vooral dit artikel van Juli Clover even.

📸 Nep nieuws, nep foto’s, wat staat ons allemaal nog te wachten. Op de site www.thispersondoesnotexist.nl worden foto’s van niet bestaande - door de computer gegenereerde - mensen getoond. Wat geloof jij nog? Elke keer als je de pagina ververst krijg je een nieuwe foto te zien. 

🙍‍♀️Wie heersen er over de wereld? Voornamelijk mannen. Maar het tij keert. Het percentage vrouwen dat aan de top van een onderneming staat is de afgelopen 20 jaar met 114% gestegen. Zet deze trend door? Lees deze 8 voorspellingen over vrouwen en ondernemerschap.

🔔 Apptip van de week: Het maakt me niet uit welke je gebruikt, maar gebruik tenminste één goede actiepunten-app. Ik gebruik Omnifocus op mijn Macbook, iPhone en iPad. Een goed alternatief is Things van CultureCode. Beide apps bevatten tutorials die je op weg helpen bij het inrichten van je actielijst. Aals je nog meer georganiseerd wil werken, tip ik nogmaals het boek Grip van Rick Pastoor.