1930

🤹‍♂️ De opkomst van een meer menselijke management aanpak (The Human Management Revolution) is door Joost en Pim van Corporate Rebels prachtig beschreven.  Geen tijd? Scroll dan meteen door naar de 8 trends en bepaal of jij op het juiste pad zit.

🗣 Een goed gesprek werkt beter dan een vergadering met een strakke agenda. Waarom praten we niet meer echt met elkaar? En waarom zijn concrete problemen en praktische oplossingen niet sexy in de management teams? Weer een mooi artikel van Michael Bres.

👩🏻‍💻 Wie wil er nou nog 40 uur werken? En is 24 vakantiedagen nog wel genoeg? Bij Bynder werken ze al twee jaar met ongelimiteerde vakantiedagen. Hoe? Dat lees je hier.

✈️Interpretatie van verzamelde informatie is soms levensgevaarlijk, want laat je je sturen door vooroordelen of feiten? En kloppen die feiten wel. Tijdens de 2e wereldoorlog wilde de Engelsen hun vliegtuien beter beschermen, waar hoe? Een mooi verhaal over selection bias.

🎯 Heel wat gemeentes zetten allerlei veranderprogramma’s in om sneller en beter te kunnen inspelen op ontwikkelingen in de maatschappij. Helaas zien we ook nogal eens dat de juiste diagnose, samenhang tussen interventies, overkoepelend visie en ondersteunende en faciliterende organisatiecultuur missen. De vraagt rijst: hoe dan wel?

🚦 Hoe voorkom je dat ICT projecten falen?  Wat mij betreft begint het met het geen ICT project meer te noemen. In dit goed geschreven artikel staan 5 andere tips.

🦆 Hoe cool is dit! Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in samenwerking met Disney een speciale uitgave van de Donald Duck uitgebracht over Digitalisering

🏉 Een dagje uit het leven van een scrummaster.


🤴 Wil je een basiscursus projectmanagement volgen? Twijfel je tussen Prince2 of IPMA? Twijfel dan niet. Doe eerst Prince2 en snel daarna IPMA. Waarom: omdat projectmanagement veel meer is dan en proces en een methode. Meer weten? Tanja heeft het netjes uitgewerkt. 

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Twee jaar lang mocht de Belgische filmmaker Lode Desmet meekijken met de Brexit coordinator van het Europees Parlement Guy Verhofstad en zijn team. In deze serie krijgen we een exclusief en onthullend inkijkje in de discussies en off-the-record gesprekken die de Europese onderhandelaars met elkaar voerden. We zijn erbij terwijl ze hun strategie uitstippelen hoe ze het beste met de Britten moeten onderhandelen.