sea-transport-yacht.png

Een andere manier van denken en werken

Organisatie moeten wendbaarder worden om hun concurrentie te verstevigen of hun voortbestaan de garanderen. Bedrijven kunnen zich niet langer veroorloven twee jaar uit te trekken voor de implementatie van nieuwe systemen, technieken of processen. Ontwikkelingen (technisch en sociaal) volgen elkaar in steeds hoger tempo op. Organisaties moeten de dynamiek vergroten om deze snelle veranderingen te kunnen bijbenen. Ze moeten anticiperen op toekomstige uitdagingen.

Bij een wendbare aanpak hoort een wendbare manier van denken en doen. Door Young Professionals in te zetten, kan een organisatie sneller veranderen en vernieuwen. De inzet van ‘jong bloed’ als instrument van verandering en vernieuwing! 

Middel 1.png

Je wil geen schaap met vijf poten meer

Bedrijven zijn veelal terughoudend in het aannemen van starters op de arbeidsmarkt. We zoeken allemaal het schaap met de vijf poten en 20 jaar werkervaring. Maar is dat nou wel zo slim? Natuurlijk is voor sommige projecten jarenlange ervaring een voordeel, maar als je doet wat je altijd deed, dan krijg je ook wat je altijd kreeg.

Hierbij vergeten ze de vele voordelen die jonge gedreven professionals meebrengen. Young Professionals zijn veelal productiever en bekend met nieuwe technologieën.

Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten
— Narcotics Anonymous | 1981
organic-plant.png

Yworkers

We ervaren dat de nieuwe generatie professionals deze aanpak van nature beter begrijpt en toepast. We noemen deze professionals YWorkers. Opgegroeid in een andere tijd en op een andere plaats zijn ze wendbaar volwassen geworden. Ze missen jarenlange ervaring, maar compenseren dit ruimschoots door een overvloed aan enthousiasme, gedrevenheid en leervermogen. Wie wil dat nou niet?

“De Project Professionals van Aresz zorgde vanaf hun eerste werkdag voor nieuw elan in onze organisatie.”
— Bram de Wind, Rijksoverheid Den Haag
“Het lukte ons maar niet om jonge mensen aan ons bedrijf te verbinden. Dankzij Aresz waait er weer een frisse wind door onze organisatie.”
— Mia, Pensioenbedrijf Breda
De frisse blik en aanpak van de YWorkers werkt aanstekelijk voor onze hele organisatie.
— Bart de Jong, IVO Rechtspraak
study-owl.png

Wie is die YWorker?

Bij een wendbare aanpak hoort ook een wendbare manier van denken en doen. De nieuwe generatie professional is opgegroeid in een andere tijd en samenleving en begrijpt de wendbare aanpak van nature beter en past deze elke dag toe.

De YWorker is dé management professional van morgen. Hij/zij beschikt niet altijd over de meest logische opleiding, maar wel over het juiste niveau, is ambitieus, communicatief vaardig en beschikt over een dosis gezond verstand. YWorkers leren snel, verdienen een kans en brengen nieuw elan binnen organisaties.

settings-user.png

DIGITALE GENERATIE

De huidige jonge generatie is opgegroeid met internet en gewend aan het denken in netwerken, terwijl gevestigde bedrijven nog vaak heel hiërarchisch zijn georganiseerd. Juist die hiërarchieën zorgen voor stroperige besluitvorming en beletten vaak dat goede ideeën de top bereiken. Jongeren zijn dat niet gewend. Online discussieert iedereen immers op basis van gelijkwaardigheid en is het de inhoud die telt. Deze generatie stuurt dus net zo makkelijk een mailtje naar de voorzitter van de raad van bestuur als naar de receptie.

e-learning-exchange.png

Een leven lang leren

Aresz zorgt dat deze nieuwe generatie zich voortdurend blijven ontwikkelen tot dé project professional van morgen. 

Door een combinatie van praktijkervaring, training en actieve coaching wordt de YWorker elke dag een beetje beter. De eerste twee jaar doorlopen ze een maatwerk programma waarbij ze meerdere uitdagende opdrachten bij onze klanten uitvoeren. Focus ligt hier op resultaat voor de klant én leerdoelen voor de YWorker. Tijdens deze opdrachten worden ze intensief begeleid door senior professionals.