sea-transport-yacht.png

Een andere manier van denken en werken

Organisaties moeten wendbaarder worden om hun concurrentiepositie te verstevigen of hun voortbestaan de garanderen. Bedrijven kunnen zich niet langer veroorloven twee jaar uit te trekken voor de implementatie van nieuwe systemen, technieken of processen. Ontwikkelingen (technisch en sociaal) volgen elkaar in steeds hoger tempo op. Organisaties moeten de dynamiek vergroten om deze snelle veranderingen te kunnen bijbenen. Ze moeten anticiperen op toekomstige uitdagingen.

Bij een wendbare aanpak hoort een wendbare manier van denken en doen. Door Young Professionals in te zetten, kan een organisatie sneller veranderen en vernieuwen. De inzet van ‘jong bloed’ als instrument van verandering en vernieuwing! 

Middel 1.png

Je wil geen schaap met vijf poten meer

Te vaak zijn organisaties op zoek naar ‘het schaap met de vijf poten’ met vele jaren werkervaring. Voor sommige projecten is een jarenlange ervaring een voordeel, maar dat geldt zeker niet voor alle projecten. Als je doet wat je altijd al deed, dan krijg je ook wat je altijd al kreeg.

Onze YWorkers kijken anders, fris en soms met verwondering, naar hun omgeving. Ze zijn daarnaast ambitieus, communicatief vaardig en beschikken over een dosis gezond verstand. Bovendien leren YWorkers snel en brengen ze nieuw elan in je organisatie.

Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten
— Narcotics Anonymous | 1981
organic-plant.png

Yworkers

Organisaties moeten wendbaarder worden om hun concurrentiepositie te verstevigen en hun voortbestaan te garanderen.  De nieuwe generatie professionals is opgegroeid in een tijd en samenleving die van nature al een grote wendbaarheid kent. Wij noemen deze young professionals onze YWorkers.

“De Project Professionals van Aresz zorgde vanaf hun eerste werkdag voor nieuw elan in onze organisatie.”
— Bram de Wind, Rijksoverheid Den Haag
“Het lukte ons maar niet om jonge mensen aan ons bedrijf te verbinden. Dankzij Aresz waait er weer een frisse wind door onze organisatie.”
— Mia, Pensioenbedrijf Breda
De frisse blik en aanpak van de YWorkers werkt aanstekelijk voor onze hele organisatie.
— Bart de Jong, IVO Rechtspraak
study-owl.png

Wie is die YWorker?

Bij een wendbare aanpak hoort ook een wendbare manier van denken en doen. De nieuwe generatie professional is opgegroeid in een andere tijd en samenleving en begrijpt de wendbare aanpak van nature beter en past deze elke dag toe.

De YWorker is dé management professional van morgen. Hij/zij beschikt niet altijd over de meest logische opleiding, maar wel over het juiste niveau, is ambitieus, communicatief vaardig en beschikt over een dosis gezond verstand. YWorkers leren snel, verdienen een kans en brengen nieuw elan binnen organisaties.

settings-user.png

DIGITALE GENERATIE

De huidige jonge generatie is opgegroeid met internet en gewend aan het denken in netwerken, terwijl gevestigde bedrijven nog vaak heel hiërarchisch zijn georganiseerd. Juist die hiërarchieën zorgen voor stroperige besluitvorming en beletten vaak dat goede ideeën de top bereiken. Jongeren zijn dat niet gewend. Online discussieert iedereen immers op basis van gelijkwaardigheid en is het de inhoud die telt. Deze generatie stuurt dus net zo makkelijk een mailtje naar de voorzitter van de raad van bestuur als naar de receptie.

e-learning-exchange.png

Een leven lang leren

Aresz zorgt dat deze nieuwe generatie zich voortdurend blijven ontwikkelen tot dé project professional van morgen. 

Samen met onze klanten hebben wij het YWork programma samengesteld. Dit programma bestaat uit een combinatie van praktijkervaring, actieve training en plezier. YWorkers worden bij het uitvoeren van hun opdracht intensief begeleid door ervaren Aresz Project Professionals. Ze doorlopen de eerste twee jaar een uitgebreid trainingsprogramma op het gebied van o.a. management & organisatie, Prince2, Scrum, sociale vaardigheden communicatie, onderhandelingsvaardigheden en motiveren.